Terug van weggeweest - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Juliska - WaarBenJij.nu Terug van weggeweest - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Juliska - WaarBenJij.nu

Terug van weggeweest

Door: juliska

Blijf op de hoogte en volg Juliska

16 Januari 2006 | Nederland, Amsterdam

Nee, dit maal was de radio stilte niet door een nieuwe eiland hop trip, maar in verband met mijn goede voornemens........ Maar voor hen die mij nog (steeds) niet vergeten zijn even een nieuwe update.

2006 is hier in de carribean goed begonnen. Een heerlijke stapavond op Sint Maarten werd versierd met vuurwerk vanuit de zee, een cocktail in de hand en mijn ouders aan mijn zij. Als een prinses in de VIP ruimte met uitzicht op de kabbelende oceaan, muziek door de enorme speakers en slechts een jurkje om in te dansen lieten me inzien dat 2006 alleen maar weer beter kan worden dan het jaar ervoor.

Gelukkig was het na 4 dagen Sint Maarten weer tijd om naar huis te gaan, maar dit maal met mijn papa en mama om hen te laten zien waarom ik hier al 8 maanden zit. Na enkele wandeltochten (ik had helaas andere bezichheden waardoor wandelen er voor mij wat minder vaak inzat), romantische nachten onder de sterrenhemel op het balkon en een aantal kroeg-afsluit avonden moesten mijn ouders toch zekers toegeven dat het heel naar vertoeven is op Saba. Gelukkig voor hen mochten zij weer terug naar de kou en regen en mocht ik enkel toeschouwen hoe het Flintstones airline vliegtuigje zichzelf ten proei gaf aan de wind richting vliegveld.

Nu een week verder heb ik me over het feit heen gezet dat familie en vrienden weer ver weg zijn en eindelijk tijd vrij gemaakt voor wat goede voornemens..... Behalve het gebruikelijke plan om 6 kilo af te vallen, te stoppen met roken, nagelbijten en het dit jaar helemaal anders te blijven doen, heeft mijn lijstje ook wat andere puntjes. Naast mijn terugkeer in Nederland dit voorjaar, het voortblijven zetten van het motto 'genieten is belangrijker dan plannen' staat ook minder tijd doorbrengen met mailen op de lijst.

Aangezien ik meer tijd achter de computer door breng dan in de zon zitten heb ik besloten om het wat rustiger aan te doen met het moderne communicatie technologie..... Want dat komt mijn kleurtje anders niet ten goede en ik kan natuurlijk niet terug keren in Nederland zonder boeiende verhalen (omdat ik jullie alles al over de mail vertel) en zonder bruine kop......

Verder is mijn tijd onder water gelijk verdeeld met de tijd boven water achter de studieboeken, voor mijn laatste cursus...... Dive Master. Nog even en mijn carriere tussen vier muren kan eventueel vervangen worden door een carriere in de eindeloze ruimte van de oceaan......

Gelukkig kan ik keuzes lekker uitstellen tot dit voorjaar en tot die tijd genieten van een zorgeloos leventje met waarschijnlijk nog twee bestemmingen de komende twee maanden: Trinidad/Tobago en Domenica..........

Veel liefs en genietze in 2006!!!!!!!
Juliska

• 16 Januari 2006 - 22:18

Jeroen S:

Klinkt allemaal goed julis.. Ik hoop dat je nog steeds lekker aan het genieten bent. Vroeg me af of er nu uberhaubt al iets is aangekomen van wat ik verstuurd heb uit Nederland. Volgens mij houden ze alles daar achter :-). Ik was benieuwd wanneer je van plan was terug te komen...
    Geniet er van en mail je nog wel ff. Hoop da tje dat binnen nu en 3 weken zal lezen ...
    Gr jeroen

• 17 Januari 2006 - 02:02

Diana:

Peper t er nog maar ff in hoor hoe lekker t daar is, mooi weer, gezellige mensen helemaal top nog steeds!!!! Ik moet je toch wel zeggen dat het hier ook wel wat heeft, ga je nog lang blijven??? Want ook hier kunnen we wel even een frisse wind gebruiken.

• 17 Januari 2006 - 08:35

Monique:

Julis, super dat je met je ouders metO&N op op St. Maarten zat!We zijn blij dat je nog steeds lekker aan het genieten bent..... Geweldige foto's, het steekt wel een beetje als ik die zonnige foto's zie en ik net in de stromende regen naar m'n werk ben gefietst :). Have fun, kus Mo & Pep

• 17 Januari 2006 - 13:44

Sandor:

Denk je dat, als we wat rotsen weghakken, er ruimte is voor een strandtent ?
    Groetjes...

• 17 Januari 2006 - 14:04

Anita:

hey jij!
    zitten we hier op een eiland van 13 vierkante kilometer (waarvan het meeste onbebouwd), hoe kan het dan zijn dat ik je al weken niet gezien heb??? Heb ook geen telefoonnummer meer van je of zo, heb je een nieuw nummer? (zo ja: bel/sms oid naar 416-6026) Ben je weer gewoon aan het werk, want dan kan ik natuurlijk net zo goed eens bij je aan de bar komen hangen. Ben ook al een week of twee niet echt uitgeweest (op een gegeven moment wordt het toch een beetje saai he) dus heb je ook niet bij de karaoke gezien... ok dit is dus een SHOUT OUT!: JULISKA, IK MIS JE!!!!!!!!!!!

hahaha...hoop nou dat je je mail/reacties nog wel checked binnenkort!

xxx
    Anita

• 18 Januari 2006 - 09:17

Pascal:

heel verstandig om lekker te gaan genieten daarvoor zit je daar!!!!
    liefs pascal

• 18 Januari 2006 - 09:52

Joyce:

WOW, ik kan niets anders zeggen,en volg je hart, want er staat je niks in de weg, en niemand houdt je tegen.We blijven je volgen en steunen.
    Liefs joyce xxx

• 18 Januari 2006 - 20:57

Liset:

He meis, ben vorige week ook op Saba geweest en kon je niet vinden.. ben je stiekem toch niet gewoon in Nederland;)? MMM... mail je snel, net terug van board vakantie (en nog heel, jawel).. Jouw verhalen klinken i.i.g. super! Liefs

• 19 Januari 2006 - 14:19

Jasmin:

Lieverd geweldig dat je het nog zo naar je zin hebt!! Ga lekker genieten de laatste maanden!! Je ziet er lekker uit!! Dikke smakkerd. Tot snel

• 20 Januari 2006 - 18:45

Anita:

hoihoihoihoi, ze is weer terecht! ik heb je weer gezien, weer met je gepraat.... helemaal blij nu!!! (lijk wel een stalker zo... hahahaha!!!) geen karaoke vanavond he... wat nu te doen???? ik voel me zo verloren, zonder mijn vaste vrijdagavond vertier...

• 06 Februari 2006 - 19:12

Kristel:

vraag me niet hoe, maar ik was wat aan het zoeken op internet en ineens vond ik je site! Goed te lezen dat je het nog steeds naar je zin hebt, ik ben jaloers! Zit zelf alweer veel te lang in het koude Nederland, maar er zijn alweer plannen om terug te komen.. ;) Misschien tot over een paar maandjes! (Als jij er dan nog bent natuurlijk)

Liefs (Eco)Kris
    www.kriskras.tk

• 22 Februari 2006 - 22:03

Sietske:

geniet er nog van lis. wij zijn aan het skien. joske en anouk hebben in de ochtend les en skien daarna met de groep mee.
    dikke knuffel van ons allemaal.