De wondere wereld van water - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Juliska - WaarBenJij.nu De wondere wereld van water - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Juliska - WaarBenJij.nu

De wondere wereld van water

Door: De Zeemeermin

Blijf op de hoogte en volg Juliska

23 Oktober 2005 | Nederland, Amsterdam

Geen telefoons, geen afspraken, geen gezwets om je heen, geen lastige mannen, geen vragen, geen geluiden van eentonige muziek..... Geen roosters, geen nieuwe trainees, geen stress of de nieuwe bestelling wel binnen kan komen per boot omdat de golven te hoog zijn.

Maar gewichtloosheid, het geluid van zuurstof, nieuwsgierige vissen, schildpadden en haaien.

De stroming neemt je mee langs verschillende kleuren en vormen van koraal, terwijl de regen tikt op het oppervlakte van het water ben je beneden blij dat je niet nat wordt. De duikgangen zijn een matafoor voor de gedachtengang van de mens, onrustig en schommelend aan de oppervlakte, compleet zweverig en leeg zodra de bodem verschijnt. De verschillende dive sites bieden de mogelijkheid om elke keer een ander schouwspel mee te mogen maken. Een voorstelling van dromen die langzaam verschijnen en komen. Losse deeltjes van planten en diepere wateren vertellen je dat er nog meer te vinden is.....

De Wondere wereld van water..........

• 24 Oktober 2005 - 07:01

Samir:

Top tijger, Patrick, Ik en Serge gaan hier ook ons brevet halen.5 lessen praktijk en theorie die dan moeten worden afgesloten met 2 buitenduiken, die buitenduiken ga ik natuurlijk niet met 6 graden in Vinkeveen doen,
    dan kom ik je wel opzoeken :)

• 24 Oktober 2005 - 07:20

Joyce:

Zoals ik het lees, is het niet meer als geweldig, het leven onder water.
    In gedachten duik ik met je mee en zwem ik als een vis naast je rond, ik wou dat ik het met je kon delen. Het lijkt me prachtig om het te kunnen ervaren.
    Liefs en een blub kus van mij.XXXXXXXX

• 24 Oktober 2005 - 12:44

Diana:

Jeetje,kicken man!

• 24 Oktober 2005 - 20:11

JeroenS:

De wereld onder water lijkt best veel op die van boven.. Met name die engerds... hehehe :-) .. Mooie foto's hoor...

• 24 Oktober 2005 - 20:19

JeroenS:

Hoeveel foto's kan je nog posten? Volgvens mij nog maar 20 of zo ? Anders zal ik je ff upgraden naar premium!

gr jeroen

• 25 Oktober 2005 - 19:25

Pascal:

ik zeg alleen maar WOWWW!!!!

• 26 Oktober 2005 - 06:44

Liset:

Bij deze; ik sluit mij aan bij Pascal..x

• 26 Oktober 2005 - 11:03

Eef:

Hee Meis,
    Mooie foto's hoor!
    Dikke kus.

• 31 Oktober 2005 - 09:43

10:

Hebben je moeder en ik ook bijna allemaal gezien en dan vanaf 3 m. met ons snorkeltje.
    De haai was iets kleiner, 10 cm. en de turtle was achter glas, maar toch.
    Onze baai was zeer rustig zowel wat betreft de mensen als de wind. Heel veel (voor Rhodos) visjes gezien en een grote zeester, veel zee- annemonen en een enkele zwarte zee-egel. We hebben het prima gehad en kunnen ons nu enigszins inleven.Dat beklemmende van zo'n klein eiland kan ik me heel goed voorstellen. De Alb. Cuijp heeft ook zo z'n charmen. De mannen hebben ons ook nog 65 km. tegen allerlei bergen op laten fietsen, dus afzien.
    Vandaag weer lekker hobbieen op de was en de strijk.
    Groetjes, 10

Juliska

Na braaf afstuderen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam leek een vaste baan met auto en het kopen van een huis de beste toekomst. Tot drie maanden reizen me tot andere gedachten bracht. Ander half jaar later is het huis verkocht en woon ik in de Caribbean. Waar reizen en het geven van duiklessen tot mijn dagelijkse werkzaamheden behoren... Droom niet van een leven, maar leef je droom!!